Primăria Chişinău se justifică în cazul tinerelor rănite la caruselul din centrul Capitalei: Agentul economic este vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Chişinău a venit cu mai multe precizări în legătură cu incidentul din centrul Capitalei în care două tinere au ajuns la spital, menţionând că agentul economic a fost somat anterior să evacueze suprafaţa arendată.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Chişinău, o reacţie la incidentul ce s-a produs în seara zilei de vineri, 5 februarie, în care 2 tinere au căzut dintr-un carusel amplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, relevă mai multe aspecte. Astfel, o dispoziţie a primarului general, Dorin Chirtoacă arată că agentul economic a fost obligat, pe 25 ianuarie 2016,  să evacueze toate utilajele instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în termen de 3 zile, din cauza nerespectării tehnicii de securitate.  

„Odată cu autorizarea instalării utilajului pentru jocurile distractive în Piaţă, agentul economic a fost somat să respecte tehnica securităţii, să obţină paşaport tehnic pentru fiecare carusel şi să deţină act de instalare şi expertiză tehnică pentru utilaje. Primăria municipiului Chişinău a informat toate instituţiile responsabile despre abrogarea dispoziţiei prin care s-a autorizat instalarea utilajelor în PMAN”, se arată în comunicatul Primăriei.

Menţionăn că două tinere au ajuns la spitalul de urgenţă după ce a caruselul din faţa sediului Guvernului s-a defectat, cauzând victimelor răni la cap, cutie toracică şi mâini. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite