Prezenţa Poliţiei pe traseele naţionale va fi mult mai resimţită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

În următoarele zece zile, pe traseele naţionale, prezenţa inspectorilor de patrulare va fi mult mai resimţită. Aceştia vor monitoriza respectarea regulilor de circulaţie şi vor sancţiona şoferii care depăşesc viteza, conduc în stare de ebrietate, nu cedează trecerea pietonilor sau automobilelor cu girofarul pornit, transmite IPN.

Daniel Mazepa, şef de secţie în cadrul Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP), a declarat într-un briefing de presă, că măsura vine după ce a fost ridicată starea de urgenţă, perioadă în care eforturile au fost concentrate pe prevenirea răspândirii virusului, iar şoferii s-ar fi relaxat şi ar fi început să încalce mai frecvent regulile de circulaţie.

În cadrul acţiunilor sunt implicaţi şi ofiţerii de la brigada cu destinaţie specială „Fulger”, care vor interveni dacă şoferii nu vor respecta cerinţele inspectorilor.

Pavel Apostol, şef de secţiei în cadrul INSP, a menţionat că în următoarele zece zile va fi desfăşurată operaţiunea: „Viteza”, fiind implicate maşinile capcane pe segmentele cu risc sporit de accidente. 

Poliţiştii vor folosi radare performante, cu care vor depista vitezomanii, chiar şi pe timp de noapte. Şi şoferii care se eschivează de la răspundere pentru încălcările fixate de camerele video vor fi în vizorul oamenilor legii. Pentru documentarea acestora vor fi organizate filtre. Şoferii care circulă în stare de ebrietate riscă să rămână fără permis de conducere.

Inspectorii de patrulare vor desfăşura şi operaţiunea: „Pietonul”. Vor fi sancţionaţi atât şoferii care nu acordă prioritate, cât şi pietonii care încalcă regulile de circulaţie. O altă acţiune planificată este: „Girofarul”, în cadrul căreia vor fi monitorizaţi şoferii care nu acordă prioritate ambulanţei şi altor unităţi de transport cu girofarul conectat.

După încheierea acţiunii „10 zile de activităţi împotriva accidentelor în traficul rutier”, INSP va prezenta rezultatele.

https://www.ipn.md/ro/politia-le-a-pus-gand-rau-vitezomanilor-si-altor-7967_1073708.html 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite