Prețuri duble la biletele de muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul este locul preferat al copiilor
Muzeul este locul preferat al copiilor

Pentru acces în muzeele aflate în subordinea Ministerului Culturii, alături de un ghid care stăpânește o limbă de circulație internațională, vom plăti câte 150 de lei, iar studenții vor da câte 100 de lei.

Prețurile biletelor de intrare în muzee s-ar putea scumpi dacă proiectul de lege înaintat de Ministerul Culturii va trece cu brio de ședința de mâine a Guvernului.

Conform noului demers legislativ tariful de acces în muzeele din subordinea acestui minister va crește de la 5 la 10 lei. Pentru elevi prețul va crește la 2 lei, iar studenții vor trebui să scoată câte 5 lei din buzunar.

Pentru acces în muzeu alături de un ghid care stăpânește o limbă de circulație internațională, vom plăti câte 150 de lei, iar studenții vor da câte 100 de lei.

Acces gratuit în aceste spații au minorii cu vârsta de până la 7 ani, copiii instituționalizați, oamenii cu handicap și însoțitorii lor, membrii delegațiilor oficiale, muzeografi, elevii și studenții la Arte Plastice și militarii.

„Nu știu când au fost ultima dată modificate prețurile de acces la muzee. Am considerat necesar să venim acum cu un proiect de lege în acest sens", spune viceministrul Culturii Gheorghe Postică.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite