Preşedintele Sloveniei va efectua o vizită oficială la Chişinău la început de octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Preşedintele Republicii Slovenia, Borut Pahor, se va afla într-o vizită oficială în Republica Moldova în zilele de 1 şi 2 octombrie, la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite IPN.

Programul vizitei, făcut public de Preşedinţia Republicii Moldova, prevede întâmpinarea preşedintelui Republicii Slovenia cu onoruri militare, după care oficialul de rang înalt va avea întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, inclusiv în prezenţa delegaţiilor celor două părţi. 

Pe parcursul zilei de vineri, Borut Pahor se va mai întâlni cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, precum şi cu un grup de elevi din Chişinău. Pe finalul primei zile a vizitei, cei doi şefi de stat vor sădi câte un arbore la Grădina Botanică din Chişinău.

Programul vizitei mai conţine declaraţii de presă ale celor doi şefi de stat şi o acţiune de depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare.

Slovenia este o republică ce a făcut parte din fosta Iugoslavie, care şi-a dobândit independenţa faţă de Belgrad în 1991. Slovenia este membru al NATO şi al Uniunii Europene (în ambele organizaţii – din 2004). În 2019 populaţia Sloveniei constituia 2,081 milioane locuitori.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite