Preşedintele Klaus Iohannis speră că Republica Moldova va avea în curând un guvern cu o agendă pro-europeană fermă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României Klaus Iohannis i-a transmis omologului său de la Chişinău Nicolae Timofti că speră că „Parlamentul de la Chişinău va vota în cel mai scurt timp un guvern reprezentativ cu o agendă europeană fermă”, conform unui comunicat al preşedinţiei Republicii Moldova.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a purtat astăzi o convorbire telefonică cu preşedintele României, Klaus Iohannis, discuţie care s-a axat pe analiza evoluţiilor politice post-electorale din Republica Moldova.

Nicolae Timofti l-a informat pe Klaus Iohannis despre desfăşurarea negocierilor privind formarea unei majorităţi parlamentare. Nicolae Timofti s-a declarat convins că liderii partidelor parlamentare vor respecta termenii legali pentru constituirea unei coaliţii de guvernământ, care să asigure continuitatea parcursului european al Republicii Moldova.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că Parlamentul de la Chişinău va vota în cel mai scurt timp un guvern reprezentativ cu o agendă europeană fermă. Domnul Klaus Iohannis a declarat că Republica Moldova poate conta pe susţinerea României în vederea realizării obiectivului său strategic de aderare la Uniunea Europeană.

Cei doi şefi de stat au convenit că în prezent nu sunt întrunite condiţiile necesare pentru o vizită de stat a preşedintelui României la Chişinău, care urma să aibă loc în perioada 22-23 ianuarie a.c. Nicolae Timofti şi Klaus Iohannis au stabilit ca vizita să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, după alegerea organelor de conducere ale Parlamentului şi învestirea noului Guvern al Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite