Preşedintele Consiliului European, către Maia Sandu: UE este pregătită să intensifice parteneriatul cu Chişinăul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Charles Michel

Preşedintele ales, Maia Sandu, a avut o discuţie telefonică entru sprijinul imens acordat de Uniunea Europeană ţării noastre.cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Maia Sandu i-a mulţumit oficialului european „pentru sprijinul imens acordat de Uniunea Europeană ţării noastre”.

„Uniunea Europeană a fost mereu un prieten al Republicii Moldova şi a susţinut cetăţenii noştri în dezideratul de a trăi în bunăstare şi democraţie. Am accentuat importanţa iniţierii unei colaborări imediate şi strânse şi am stabilit că vom avea o întrevedere în viitorul apropiat la Bruxelles”, a declarat Maia Sandu.

Ea susţine că a mai discutat cu Charles Michel şi „despre efectele pandemiei şi modul în care putem atenua impactul crizei, menţionând că Republica Moldova are nevoie de susţinere din partea partenerilor săi pentru a ajuta cetăţenii”. 

„De asemenea, am reiterat priorităţile mele în calitate de preşedinte, şi anume îmbunătăţirea şi aprofundarea cooperării cu ţările şi instituţiile UE, lupta împotriva corupţiei şi consolidarea democraţiei”, a subliniat Maia Sandu.

La rândul său, preşedintele Consiliului European a reconfirmat susţinerea UE în procesul de transformare democratică a Republicii Moldova în parcursul nostru european, menţionând că Uniunea Europeană este pregătită să intensifice parteneriatul strâns cu Chişinăul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite