Presa britanică: Atracţie turistică la Chişinău, descoperită într-un tur înfiorător prin cele mai mari cimitire ale Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tur înfiorător prin cele mai mari mari cimitire din Europa a scos la iveală existenţa cimitirului Sfântul Lazăr sau Doina, care se află în Chişinău, Republica Moldova - o atracţie turistică deosebită cu rânduri de cruci de fier, coroane de flori colorate şi tablouri pictate pe pietre funerare, se arată într-un reportaj realizat de publicaţia britanică „Daily Mail”.

Potrivit sursei citate, cimitirul Doina sau Sfântul Lazăr din Chişinău este în topul atracţiilor turistice în Republica Moldova, fiind unul dintre cele mai mari din Europa cu o suprafaţă de circa 2 000 000 de metri pătraţi, suprafaţă pe care se află 300 000 de morminte.  

„ O mare parte din suprafaţa cimitirului adăposteşte osemintele militarilor germani. Unele din pietrele funerare care pot fi văzute în cimitir afişează numele persoanelor decedate a căror corpuri au fost transferate în alte cimitire. Considerat una din obiectivele turistice de top din capitala Moldovei, cimitirul poate fi descris prin rânduri de cruci de fier, coroane de flori colorate şi tablorui pictate pe pietre funerare”, scrie „Daily Mail”.

În acelaşi timp, publicaţia britanică a prezentat mai multe poze pentru a vedea cum arată cel mai mare cimitir din Europa „într-o zi friguroasă de iarnă”.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite