Preotul Nicolae Burlacu: Crăciunul – sărbătoare care nu este uitată niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Crăciunul pe stil nou – Naşterea lui Isus Hristos în ieslea de la Betleem. În ziua de Crăciun, creştinii sunt aşteptaţi la biserică pentru a se ruga şi pentru a-i mulţumi Domnului, este mesajul transmis astăzi de către preotul Nicolae Burlacu de la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

„Acesta este un început de an nou, începutul sărbătorilor de pe parcursul anului. Crăciunul este primul pas în începerea mântuirii prin naşterea Mântuitorului”, a spus preotul.

Crăciunul este o sărbătoare mult aşteptată atât de maturi, cât şi de către copii, o sărbătoare îndrăgită pe parcursul istoriei, care nu este uitată niciodată pentru că aceasta îi uneşte pe toţi şi îi face să fie mai buni şi mai iertători. „Această sărbătoare îi aduce din toate colţurile lumii pe cei dragi acasă, la o masă plină de bucate”, a continuat preotul.

După tradiţie, în unele regiuni ale Moldovei se colindă în seara de ajun, iar în alte părţi se colindă chiar în ziua de Crăciun. Potrivit preotului, colindătorii sunt bine veniţi oricând, iar uşa trebuie să le fi deschisă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite