Premierul român: "Am aflat din presă despre cazul lui Ilie Ilaşcu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Ilaşcu a fost condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol
Ilie Ilaşcu a fost condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol

Casele administrate de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi locuite în prezent de patrioţi din Republica Moldova, precum Ilie Ilaşcu, vor fi transferate în gestiunea Primăriei Capitalei, care are dreptul să repartizeze imobilele actualilor chiriaşi, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

"Am aflat din presă, evident că nu ştiam, cazul lui Ilie Ilaşcu. Am chemat astăzi pe secretarul general, am înţeles că e vorba nu doar de Ilie Ilaşcu, ci de câţiva patrioţi din Republica Moldova care au stat în puşcării la Tiraspol (de fapt doar Ilie Ilaşcu a stat în temniţă n.r.). L-am sunat pe primarul general şi - ne dă voie legea - transferăm locuinţele acestor oameni, e vorba de patru sau cinci cu totul, le transferăm la primărie şi primăria are dreptul să le repartizeze locuinţa. Conform legii, le transfer la PMB (Primăria Municipiului Bucureşti), care le poate repartiza celor care au situaţii cu totul şi cu totul speciale", a spus premierul român Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul Antena 3.

Premierul a precizat că, astfel, Ilaşcu va rămâne în locuinţă şi nu va sta tot timpul sub această ameninţare a ceea ce se întâmplă cu locuinţele de la RA-APPS.
  
Săptămâna trecută, Guvernul a prezentat lista chiriaşilor RA-PPS, pe care figurează, printre alţii, Ilie Ilaşcu, cu o chirie lunară de 429 euro pentru un apartament cu cinci camere de 132 metri pătraţi.
  
Lista a fost prezentată în contextul în care premierul a anunţat că va restrânge lista persoanelor care au dreptul să locuiască într-o casă RA-APPS.

Fostul senator Ilie Ilaşcu a declarat pentru "Adevărul" că i s-a cerut recent să elibereze apartamentul oferit anterior în folosinţă de executivul de la Bucureşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite