Premierul Pavel Filip se bazează pe finanţarea externă a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova nu se va descurca pe termen scurt fără susţinere financiară din exterior, a declarat premierul Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

„Sunt sigur că în timpul apropiat vom face singuri faţă situaţiei. Am identificat mai multe rezerve pe dimensiunea fiscală, dimensiunea vamală, vom opri controalele excesive la agenţii economici, oferindu-le o relaxare. Dar toate acestea vor avea rezultate nu mai devreme decât peste trei luni. Până atunci vom recurge la optimizări şi contăm pe finanţarea externă. Contăm pe creditul promis de către Guvernul României şi pe deblocarea relaţiilor cu FMI”, a spus şeful Cabinetului de miniştri.

Pavel Filip a precizat că luni va avea o întrevedere cu reprezentanţii FMI la Chişinău, după care va expedia o scrisoare în care va solicita sosirea cât mai urgentă la Chişinău a unei misiuni FMI. Totodată, va discuta cu omologul său român, Dacian Cioloş, în timpul vizitei de la Bucureşti, asupra deblocării creditului promis anterior de către România.

Pavel Filip a recunoscut în cadru emisiunii că este marcat de către proteste. „Aşi fi dorit ca atât procedura de votare, cât şi de depunere a jurământului, să se desfăşoare astfel, mai civilizat. Nu contează ca sunt mai mulţi, sau mai puţini protestatari, contează că oamenii sunt nemulţumiţi. Nici eu nu am fost prea mulţumit cum a activat fostul Guvern. Din cauza divergenţelor politice au fost ignorate proiecte importante. Acum am obţinut o componenţă a Guvernului unde nu vor mai exista dispute politice. Iniţial, chiar mă bucuram de protestele Platformei „DA”, ceia ce nu pot să spun acum”, a declarat prim-ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite