Pregătirile pentru seara de Anul Nou pot aduce şi ghinion. Nu lăsaţi copiii fără supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evitaţi folosirea jucăriilor din sticlă şi cele prea mici care pot fi înghiţite FOTO: wordpress.com
Evitaţi folosirea jucăriilor din sticlă şi cele prea mici care pot fi înghiţite FOTO: wordpress.com

Activităţile din ajunul sărbătorilor de iarnă îi implică activ şi pe copii, iar acest lucru, potrivit medicilor, necesită un grad înalt de siguranţă pentru prevenirea accidentelor ce ar pune în pericol viaţa acestora.

Împodobirea bradului şi a locuinţei, crearea atmosferei de sărbătoare, folosind luminiţe şi lumânări, îi expun pe copii la unele pericole sau traumatisme în condiţii casnice, dacă nu sunt supravegheaţi de maturi în perioada vacanţei de iarnă.

Datele centrelor medicilor de familie arată că, printre cauzele principale de deces a copiilor cu vârsta de 1 - 5 ani, sunt traumele şi otrăvirile. În anul 2011 s-au înregistrat 62 de astfel de cazuri, cu cinci mai multe faţă de anul precedent. Iar în stare gravă au ajuns 2346 de copii. Reiese că, zilnic, cel puţin şase copii cu vârsta de până la cinci ani, devin victime ale accidentelor casnice, motiv pentru care, în fiecare săptămână decedează câte un copil. Un traumatism fregvent întîlnit pe parcursul sărbătorilor de iarnă este cel ocular, provocat de pistoale cu bile, dopuri de şampanie, petarde, care pot duce la pierderea vederii, se arată într-un comunicat al Centrului municipal de sănătate publică.

De asemenea, sursa recomandă mai multe posibilităţi de evitare a accidentelor nedorite: evitarea jucăriilor de sticlă şi a celor de dimensiuni mici, alegerea unui suport sigur pentru bradul de Anul Nou, iar pe timp de noapte, să nu fie lăsate luminiţele conectate la energia electrică.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite