Ponta l-a făcut pe Filat să-l aştepte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierii Vlad Filat şi Victor Ponta susţin o videoconferinţă
Premierii Vlad Filat şi Victor Ponta susţin o videoconferinţă

Premierul român, Victor Ponta, a întârziat la videoconferinţa pe care urma s-o susţină, începând cu ora 13.00, cu omologul său moldovean, Vlad Filat.

UPDATE 14.10 Videoconferinţa aşteptată o oră s-a încheiat după o discuţie de 10 minute. „Vă aştept cu drag la Chişinău şi succes până atunci", a spus la final Vlad Filat.

UPDATE 14.05 „Ştiu ce înseamnă să mergi în Parlament. Noi am depăşit această situaţie. E mult mai bine să fii premier când ai obţinut stabilitate politică. De aici voi merge la preşedintele Nicolae Timofti şi-i voi transmite ce am discutat", i-a răspuns Vlad Filat.

Cei doi premieri au discutat despre proiectul de interconectare energetică, admiterea tinerilor moldoveni la studii în România şi apropierea Moldovei de Uniunea Europeană. „Veţi avea în mine cel mai hotărât avocat la Consiliul Europei pentru ridicarea vizelor pentru cetăţeniiv moldoveni", a promis Victor Ponta.

UPDATE 14.00 Victor Ponta şi-a cerut scuze: „Trebuie să încep prin a prezenta scuze pentru întârziere. Ştiu că şi Guvernul moldovean are dezbateri aprinse în Parlament şi sper să fie o scuză de data aceasta". El a promis că va veni în următoarele zece zile la Chişinău pentru a semna documentele pentru proiectele economice comune, aflate în lucru.

UPDATE 13.55 Vlad Filat a început discuţia: „Noi am demonstrat încă o dată că suntem foarte aşteptători. Dincolo de aprecierea tehnologiilor moderne, eu aş fi preferat să ne vedem la Chişinău, aşa cum aţi promis".

UPDATE 13.53 Victor Ponta şi-a făcut în sfârşit apariţia. Până sunt puse la punct detaliile tehnice, el discută cu Iurie Leancă, ministrul de Externe moldovean, care participă la Bucureşti la prima şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-române pentru integrare europeană. Şi premierul Vlad Filat a revenit în sală.

UPDATE 13.40 Victor Ponta încă nu a venit. Internauţii se întrec în glume pe forumuri şi reţelele sociale: „Ponta i-a făcut lui Filat o poantă", „Ponta caută de unde să mai copie", „Filat a plecat să caute un xerox pentru Ponta" sau „a plecat să-i scrie teza". Alţii sunt revoltaţi: „Frumos din parte unui premier să laşi să aştepte....La ce te poţi aştepta din partea lui Ponta?", „Ce incredere poţi avea în cineva care uită de tine sau întârzie?".

Disciplinat, Vlad Filat a venit cu zece minute înainte de ora stabilită la sediul Ministerului de Externe de la Chişinău pentru transmisiunea în direct. Flancat de şeful Cancelariei de Stat Victor Bodiu şi viceministrul de Externe Andrei Popov, el a aşteptat până la ora fixă, timp în care a făcut glume şi a umblat la microfon. Se pare că premierul şi-a pierdut apoi răbdarea, căci a ieşit din sală şi le-a spus colegilor să-l cheme când va începe videoconferinţa.


Organizatorii de la Bucureşti au anunţat ulterior că Victor Ponta încă nu a ajuns şi va întârzia, probabil, cu 10 minute. Şeful Guvernului de la Bucureşti participă astăzi la şedinţa Parlamentului, unde prezintă concluziile Consiliului European desfăşurat săptămâna trecută.

Exact peste 10 minute Filat s-a întors la locul său, însă Ponta nu şi-a făcut, deocamdată, apariţia. Peste alte câteva minute de aşteptare, premierul moldovean a părăsit din nou sala.

Vezi VIDEO în direct de la Chişinău:

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite