PLDM s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, după ce şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada septembrie 2009-septembrie 2014, în cadrul unui eveniment de amploare ce a avut loc duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„Campania electorală în care ne lansăm astăzi ne va impune o mobilizare fără precedent. Ştim cu toţii că în joc este destinul ţării noastre. PLDM este pregătit pentru ceea ce va urma”, a declarat liderul formaţiunii, Vlad Filat.

Preşedintele liberal-democraţilor a mai spus că viitorul Republicii Moldova este Uniunea Europeană, care înseamnă un viitor mai bun, o ţară dezvoltată, modernă şi prosperă, iar PLDM are nevoie de încrederea cetăţenilor pentru a menţine ţara pe această cale.

Şi prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, a afirmat că perspectiva europeană a ţării este prioritatea PLDM. „Astăzi decidem viitorul Republicii Moldova. Partidul nostru este fundamentul acestui viitor şi suntem garanţia că aceste schimbări spre bine se vor realiza. Importanţa alegerilor din această toamnă se poate compara cu cea a Declaraţiei de independenţă din 27 august 1991“, a menţionat Iurie Leancă.

De asemenea, uniunile de creaţie, Uniunea Veteranilor Războiului pentru Independenţă, Asociaţiile veteranilor MAI, veteranilor Forţelor Armate şi ai SIS, Asociaţia foştilor deportaţi şi deţinuţi politici din Moldova şi-au declarat suportul pentru obiectivul PLDM de a duce Republica Moldova în familia UE. Totodată, ministrul Educaţiei, Maia Sandu, şi ministrul de Externe, Natalia Gherman, au devenit membre a PLDM.

La sfârşitul evenimentului, a fost adoptată o rezoluţie în care se menţionează că victoria PLDM în alegerile parlamentare din 30 noiembrie va asigura implementarea Planului PLDM-2020, care înseamnă că Republica Moldova va deveni ţară candidat la aderare în 2017 şi membru deplin al Uniunii Europene în 2020.

Potrivit organizatorilor, la acţiunea „PLDM pentru Europa“ au participat circa 100.000 de oameni din toată ţara.

Anterior, şi Partidul Democrat din Moldova practic a intrat în campania electorală, lansând o iniţiativă prin care alegătorii vor decide candidaţii de pe lista formaţiunii pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite