PLDM optează în continuare pentru funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal Democrat insistă în continuare asupra dreptului de a înainta candidatura pentru funcţia de prim-ministru. Poziţia partidului a fost exprimată de către Valeriu Streleţ, preşedintele interimar PLDM, marţi, 15 decembrie, după încheierea unei noi runde de negocieri în formatul PDM, PLDM, PL şi grupul Leancă.

„Noi suntem într-o perioadă extrem de complexă, de aceea optăm ferm pentru funcţia de premier. Nu suntem acum imediat după alegeri ca să vorbim de formule, număr de mandate", a argumentat Streleţ.

Streleţ a spus că acceptă propunerea PDM privind continuarea negocierilor în prezenţa preşedintelui Timofti. „În această seară am avut mai degrabă o rundă de clarificări decât negocieri. Am convenit ca mâine să ne întâlnim cu preşedintele Timofti şi să expunem situaţia curentă şi viziunile părţilor. Vom vedea mâine dacă vom depăşi această stare de blocaj. Poate că avem mâine progrese”, a declarat liderul liberal democrat.

Streleţ a comunicat că a solicitat reprezentanţilor PDM explicaţii privind înaintarea candidaturii lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de premier fără consultări prealabile cu celelalte partide, însă PDM s-a abţinut să răspundă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite