PLDM: Moldova a ajuns într-o criză fără precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PLDM, ex-premier Vlad Filat
Liderul PLDM, ex-premier Vlad Filat

Partidul Liberal Democrat consideră că Republica Moldova a ajuns într-o criză politică, sanitară, economică şi socială fără precedent. Cetăţenii ţării au devenit captivii unei lupte acerbe pentru putere, de dragul confortului propriu şi nu în exercitarea menirii sale fireşti de a activa în interesul cetăţenesc, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, formaţiunea anunţă că ar putea ieşi la proteste în cazul în care majoritatea parlamentară, anunţată de PSRM-Partidul Şor, ajunge la guvernare.

PLDM atenţionează actualele partide parlamentare că „atât o guvernare de cartel pentru păstrarea intereselor oligarhice ale lui Dodon, Şor şi Plahotniuc, cât şi lipsa unei guvernări atât de necesară oamenilor şi înglodarea în perioada imediat următoare în procese electorale necontrolabil  trebuie asumate responsabil”. 

„Considerăm că o guvernare din care face parte Şor nu poate aduce beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, indiferent de numele persoanei pe care o înaintează la funcţia de prim-ministru. Practicile coaliţiilor încropite pentru menţinerea intereselor personale sau de grup trebuie curmate”, este mesajul PLDM.

Partidul Liberal-Democrat face apel către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, să respecte Constituţia şi alte legi, dând dovadă de responsabilitate în identificarea unui candidat la funcţia de prim-ministru care să facă faţă crizelor actuale.

PLDM face apel şi către cetăţenii Republici Moldova – să fie prudenţi şi să nu se lase amăgiţi de „grija făţarnică a coaliţiei, anunţate în Parlament”. 

„Solicităm cetăţenilor să nu creadă orbeşte promisiunilor populiste promovate de cei care nu au capacitatea de a asigura o guvernare eficientă”, se arată în comunicatul PLDM.

Membrii PLDM consideră că este „imperios necesar un dialog sincer între toate forţele politice proeuropene şi întreaga societate pentru depăşirea acestei situaţii fără precedent şi pentru relansarea parcursului european”.

Preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, a anunţat la 11 februarie, în plenul Parlamentului, că în Legislativ a fost creată o nouă majoritate parlamentară, formată din 54 de deputaţi. Potrivit lui Furculiţă, majoritatea a fost creată pentru susţinerea candidaturii Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru. Din majoritatea parlamentară fac parte deputaţii socialişti, deputaţii din Partidul Şor, dar şi neafiliaţii care au anunţat constituirea platformei „Pentru Moldova” – Serghei Sârbu, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan, Grigore Repeşciuc, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu. Declaraţia de formare a majorităţii este semnată şi de deputaţii neafiliaţi Alexandru Oleinic, Vladimir Andronachi, Gheorghe Braşovschi şi Eugeniu Nichiforciuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite