Mihai Ghimpu: PLDM a capturat funcţia de prim-ministru a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii PL s-au întrunit într-o şedinţă a Consiliului Politic Republican. FOTO: Adevărul
Membrii PL s-au întrunit într-o şedinţă a Consiliului Politic Republican. FOTO: Adevărul

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a acuzat liberal-democraţii că au capturat funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova pentru toată viaţa. Liderul PL susţine că PLDM a compromis cursul european şi încrederea oamenilor.

„Republica Moldova se află într-o criză social-politică, economică şi izolată în problema finanţării externe. Unii colegi de alianţă stau supăraţi că a fost demis guvernul, dar mai ales, că a fost arestat Filat. Acum adună certificate de la organele de drept că nu-i corupt şi chipurile Hotărârea Parlamentului nu a fost una legală. Dacă se ţinea cont că partidul din care fac parte a compromis cursul european şi încrederea oamenilor şi a partenerilor. Cel mai important este că nu contează în ce funcţie eşti, ci contează ce faci. Am fi mers înainte, dar stăm pe loc. Am crezut că şedinţa Consiliului Naţional Politic al PLDM-ului va schimba ceva în formarea majorităţii, dar nu au avut cvorum şi participă cu aceleaşi condiţii. Apropo de stat capturat, am impresia că PLDM a capturat funcţia de prim-ministru pentru toată viaţa”, a declarat Mihai Ghimpu în deschiderea şedinţei Consiliului Republican al Partidului Liberal.  

Conform Curţii Constituţionale de la Chişinău, dacă nu se formează o majoritate parlamentară, care ar propune un candidat la funcţia de premier, preşedintele ţării are dreptul să înainteze un candidat ce poate fi votat sau nu de către deputaţi. În cazul respingerii candidatului propus de Nicolae Timofti de două ori, urmează organizarea algerilor anticipate. 

Şedinţa Consiliului Republican a liberalilor continuă cu uşile închise.

Amintim că vineri, 8 ianuarie 2016, Biroul Politic al PLDM a decis că participă la formarea majorităţii parlamentare în aceleaşi condiţii înaintate la data de 13 decembrie 2015. Aceştia îşi doresc funcţia de premier.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite