Peter Michalko: Atacurile împotriva presei sunt inacceptabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter Michalko

„Rolul presei independente în orice societate care este şi vrea să fie considerată democratică este unul foarte important. Presa independentă este pentru a controla cum lucrează instituţiile de stat, să informeze cetăţenii despre faptul că banul public este folosit cum trebuie”.

 Declaraţia aparţine ambasadorului Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, şi a fost făcut în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, notează IPN.

Oficialul european a precizat că în foarte multe momente presa independentă a arătat întregii ţări cât este de importantă. Totodată, acesta face trimitere la evenimentele din iunie anul trecut şi se întreabă: „Cine ar fi spus cetăţenilor ce se întâmplă şi despre schimbările care au fost? Dar cine ar aduce informaţii despre cum sunt desfăşurate proiectele importante? ”

Peter Michalko spune că presa independentă trebuie să fie apreciată, iar atacurile sunt inacceptabile. „Pur şi simplu, aceasta este împotriva pluralismului de opinie care reprezintă caracteristica fiecărei societăţi, inclusiv privind implementarea valorilor europene. Fără presa independentă nu ne putem imagina existenţa democratică, europeană”.

Tot în contextul celor declarate de politicieni şi a atacurilor asupra presei, ambasadorul Uniunii Europene menţionează că datorită presei independente au ieşit la suprafaţă problemele cu care s-au confruntat medicii, şi anume, lipsa protecţiei corespunzătoare în lupta cu pandemia. „Toată această criză a arătat de la bun început cât de important este să avem transparenţă şi informaţie publică pentru că numai aşa putem şti tot ce este important pentru a fi soluţionat”.

„Sâmbătă marcăm Ziua Europei şi sunt foarte importante aceste valori. Aceste valori sunt puternic simţite de către cetăţenii ţărilor membre şi nu este acceptat dacă presa independentă este ţinta atacurilor”, a concluzionat Peter Michalko.

https://www.ipn.md/ro/peter-michalko-atacurile-impotriva-presei-sunt-inacceptabile-7967_1073319.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite