Peste jumătate din candidaţi au picat sesiunea de Bacalaureat în Republica Moldova. Doar 161 de tineri din peste 27.000 au note mai mari de 9

0
Publicat:
Ultima actualizare:
22% dintre candidaţii la sesiunea din acest an de Bacalaureat au picat la examenele de anul trecut Foto: Adevărul
22% dintre candidaţii la sesiunea din acest an de Bacalaureat au picat la examenele de anul trecut Foto: Adevărul

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a anunţat astăzi că 44% dintre elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat au primit medii de trecere.

Rata medie de promovare la sesiunea de acest an a Bacalaureatului în Republica Moldova a fost de 44%, în scădere faţă de 2013. Această pondere provizorie a fost înaintată astăzi de către ministrul Educaţiei, Maia Sandu, care a anunţat că doar un singur elev din toţi cei 27.597 de candidaţi la Bac a luat 10 pe linie, la toate materiile. 161 de elevi au luat note mai mari de 9, iar 1.189 de candidaţi au reuşit să obţină note mai mari de 8. 

„Atitudinea societăţii s-a schimbat faţă de anul trecut, iar sesiunea de Bacalaureat n-a mai fost atât de politizată. Am înregistrat o scădere drastică a tentativelor de fraudare. Astfel, dacă anul trecut au fost înregistrate 1.133 de încercări, în acest an au fost descoperite doar 161“, a declarat ministrul Maia Sandu. 

Potrivit oficialului, 22% dintre candidaţi sunt restanţieri de la sesiunea de Bacalaureat de anul trecut. Peste jumătate dintre ei au restanţe la o singură materie. Chiar şi aşa, majoritatea nu au promovat nici în acest an. 

Materiile cu cele mai multe note mari în acest an sunt Istoria românilor şi cea universală şi Limba română. La polul opus sunt Matematica, cu un contingent numeros de elevi picaţi şi Fizica. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite