Peste 18 milioane de lei, încasaţi în conturile destinate combaterii COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lei moldovenesti rfi.ro

În conturile deschise de Ministerul Finanţelor din R. Moldova pentru donaţii destinate combaterii COVID-19 au fost încasate mijloace băneşti în sumă totală de 18.331.214 lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor.

Circa 13,5 milioane de lei din donaţiile persoanelor fizice şi juridice, oferite pentru finanţarea cheltuielilor urgente legate de combaterea pandemiei de COVID-19, au fost transferate în Fondul de Intervenţie al Guvernului.

De aici, suma de 5,8 milioane de lei a fost alocată pentru achiziţionarea a 51 de mii combinezoane de protecţie, precum şi acordarea indemnizaţiilor unice în valoare de 16 mii lei pentru 29 de beneficiari din opt instituţii medico-sanitare publice şi o instituţie bugetară, care au contractat infecţia COVID-19 la locul de muncă.

La data de 17 martie, Ministerul Finanţelor a deschis trei conturi pentru donaţii destinate combaterii COVID-19, în lei moldoveneşti, dolari americani şi euro. Donaţiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăţi Electronice Mpay.

https://www.ipn.md/ro/peste-18-milioane-de-lei-au-fost-incasati-in-7967_1072874.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite