Peste 100 de medicamente au fost autorizate pentru comercializare în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de denumiri de medicamente vor fi comercializate pe piaţa din Republica Moldova după ce producătorii străini şi autohtoni au primit autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii. Este vorba despre 43 de preparate care au fost autorizate pentru prima dată şi 61 autorizate repetat pentru comercializare, transmite IPN.

Potrivit Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, 20 dintre medicamentele autorizate pentru prima dată se produc în ţările Uniunii Europene, 17 preparate – în Comunitatea Statelor Independente, iar alte două sunt de producţie autohtonă. Patru medicamente vor fi importate din Bangladesh şi India.

40 de preparate care au trecut autorizarea repetată se produc în ţările Uniunii Europene. Producătorii din ţările CSI au primit autorizare repetată pentru şapte medicamente, iar companiile farmaceutice autohtone au primit o nouă autorizaţie pentru 13 preparate. Încă un medicament va fi importat din India.

Produsele farmaceutice au fost avizate anterior de către Comisia Medicamentului din cadrul Agenţiei pentru includerea în Nomenclatorul de Stat al Republicii Moldova.

Lista medicamentelor poate fi accesată pe site-ul Agenţiei Medicamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite