Persoanele în stare de ebrietate, interzise în PMAN în seara de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Persoanele în stare de ebrietate, cele care deţin obiecte ascuţite sau arme de foc nu for avea acces în Piaţa Marii Adunări Naţionale în seara de Revelion, a declarat Livii Baziuc, şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, într-o conferinţă de presă. Poliţiştii vor asigura ordinea publică în perimetrul PMAN, dar nu vor instala garduri de protecţie cum s-a făcut altădată.

În teritoriu vor fi prezente forţe ale poliţiei care vor verifica selectiv persoanele, iar cei în stare evidentă de ebrietate nu vor fi lăsaţi la sărbătoare. Şeful INP a recomandat cetăţenilor să consume alcool moderat pentru a nu genera situaţii de conflict, iar în consecinţă încălcarea legii.

Şeful Direcţiei generale securitate publică IGP, Marin Maxian, a recomandat oamenilor să fie vigilenţi şi să nu lase lucrurile de preţ sau bani la vedere. Părinţii nu-şi vor lăsa copiii nesupravegheaţi. Cetăţenii sunt sfătuiţi să fie atenţi la persoanele care le calcă pragul – Moş Crăciun şi colindători, pentru că pot fi infractori deghizaţi.

Poliţia recomandă oamenilor să anunţe imediat poliţia în cazul în care au nimerit într-o situaţie de conflict sau au fost martorii unor infracţiuni.

În perioada 31 decembrie-15 ianuarie, peste trei mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite