Pericolul de incendiu din incinta Parlamentului R. Moldova a fost eliminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Moldova

În timpul şedinţei Parlamentului de vineri, 6 august, s-a activat sistemul de detectare a fumului – parte componentă a sistemului anti-incendiu, în urma căruia s-a deconectat lumina din sala plenului. Specialiştii din cadrul Secretariatului Parlamentului au stabilit că motivul alarmei de incendiu a fost aprinderea unor produse alimentare care s-a produs în cantina instituţiei.

Riscul incendiului a fost eliminat, iar verificările corespunzătoare efectuate au arătat lipsă oricărui pericol pentru aflarea în incinta Parlamentului, încât şedinţa plenară din sesiunea extraordinară continuă în regim normal.

Şedinţa Parlamentului de la Chişinău, la care urma să fie învestit Guvernul Gavriliţa, a fost întreruptă pentru zece minute vineri, 6 august, din cauza unei pene de curent.

Speakerul Igor Grosu a anunţat o pauză tehnică după ce în sala plenului s-a stins lumina.

Pana de electricitate s-a produs în timp ce Nicu Popescu, candidat la funcţia de ministru de Externe, răspundea la o întrebare pusă de deputatul Vladimir Voronin cu privire la Acordul de Ascociere. Popescu nu a părut deranjat de lipsa luminii şi şi-a continuat discursul, însă a fost întrerupt de preşedintele Parlamentului care a anunţat o pauză pentru ca problema să fie soluţionată.

Precizăm că vineri, 6 august, Parlamentul s-a întrunit în şedinţă pentru a oferi vot de încredere Guvernului Gavriliţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite