Percheziţii de amploare în Republica Moldova: 19 persoane, reţinute şi peste 20 de kilograme de droguri au fost ridicate de către oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol sursa: canal3.md
FOTO simbol sursa: canal3.md

Procuratura Generală informează despre o acţiune de amploare fără precedent în Republica Moldova. Peste 170 de percheziţii se desfăşoară în aceste clipe miercuri, 8 noiembrie, în toată ţara, în vederea destructurării mai multor grupări criminale specializate în trafic de droguri.

Până la această oră (10.00)  au fost deja efectuate peste 70 de percheziţii în mai multe raioane ale ţării, în rezultatul cărora au fost reţinute 19 persoane şi ridicate peste 20 de kilograme de droguri. 

De asemenea, până la moment, în cadrul operaţiunilor au fost depistate peste 4 kilograme de droguri sintetice, 7 kilograme de marijuană, 5 kilograme de plante de mac, 2 kilograme de etnobotanice, 650 de pastile Ecstasy, heroină, o seră cu plante de cânepă şi plante uscate de cânepă.

Concomitent, au fost depistate şi ridicate 3 arme de foc (pistoale) deţinute ilegal, peste 200 cartuşe de luptă şi peste jumătate de milion de lei, ce constituie mijloace băneşti în proporţii deosebit de mari.

Potrivit estimărilor efectuate de poliţişti, valoarea totală a drogurilor sechestrate până la moment este de circa 8,5 milioane de lei.

Operaţiunea este realizată de procurorii teritoriali, de comun cu Direcţia Antidrog a INI a IGP al MAI, Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău, în conlucrare cu inspectoratele de poliţie teritoriale. 

Cu detalii se va reveni pe parcurs.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite