Pepiniere din 25 de gospodării din Moldova, inspectate de experţi de la Rosselhoznadzor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Experţi ruşi ai Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară Veterinară „Rosselhoznadzor” se află în misiune de serviciu în Republica Moldova cu scopul de a inspecta locul de producere a materialului săditor destinat exportului în Federaţia Rusă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), experţii ruşi au sosit la invitaţia ANSA, iar în prima zi de lucru s-au deplasat în raionul Briceni, unde sunt fondate cele mai multe pepiniere de creştere a materialului săditor pentru livezi şi plantaţii de pomuşoare.

Timp de o săptămână, experţii din Federaţia Rusă vor inspecta pepinierele din 25 de gospodării agricole, urmând apoi să prezinte rezultatele investigaţiilor şi să acorde dreptul de export întreprinderilor care respectă cerinţele şi standardele de creştere a pomilor altoiţi şi a butaşilor de viţă de vie.

În timpul apropiat, la invitaţia ANSA, în Republica Moldova se va deplasa un alt grup de experţi de la „Rosselhoznadzor”. În conformitate cu practica internaţională, ei urmează să se documenteze cu procesele de creştere a producţiei vegetale în plantaţiile agenţilor economici, care intenţionează să exporte fructe, struguri şi legume pe piaţa Federaţiei Ruse.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite