Pedepse de 25 ani închisoare şi detenţie pe viaţă pentru atacatorii încasatorilor unei bănci din Chişinău, la 30 mai 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inchisoare

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunţă despre admiterea de către Curtea de Apel Chişinău a argumentelor procurorilor privind necesitatea înăspririi pedepsei faţă de atacatorii automobilului unei bănci comerciale, care sosise să încaseze banii, în faţa unui centru comercial din sectorul Râşcani din Chişinău, în data de 30 mai 2014.

Contestările au fost depuse în anul 2016, atunci când procurorii solicitaseră pedepse mai aspre pentru cei patru atacatori, care iniţial au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 13 şi 24 ani închisoare. Acum, urmare a reprezentării acuzării de stat de către Procuratura de Circumscripţie Chişinău, instanţa de apel a satisfăcut demersurile procurorilor, iar pedepsele inculpaţilor le-au fost schimbate în altele mai dure: doi bărbaţi au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă, inclusiv liderul grupului infracţional, iar alţii doi – la 25 ani închisoare.

Procurorii menţionează faptul că anterior cei patru activau în cadrul unei structuri paramilitare, iar infracţiunea pentru care au fost condamnaţi au comis-o cu deosebită cruzime. Examinarea îndelungată a procesului a fost determinată de încercările inculpaţilor de a induce în eroare autoritatea judecătorească, prin negarea vinovăţiei lor şi administrarea unor probe artificiale.

În timpul jafului au fost trase peste 40 de focuri dintr-un pistol-mitralieră, iar automobilul folosit la comiterea infracţiunii a fost abandonat şi ulterior incendiat. Infracţiunea s-a soldat cu moartea şoferului automobilului atacat, rănirea a doi încasatori şi un prejudiciu material de peste 1,5 milioane lei. Potrivit actului judecătoresc, cei patru sunt obligaţi să întoarcă pagubele provocate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite