Pe Chirtoacă îl sufocă mizeria din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă tomberoanele de gunoi niciodată nu e curăţenie FOTO Adevărul
Pe lângă tomberoanele de gunoi niciodată nu e curăţenie FOTO Adevărul

Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a împărţit azi mustrări în stânga şi în dreapta. Primarul, fiind supărat că Chişinăul e plin de gunoi, a ameninţat că dacă de la 1 februarie lucrurile nu se schimbă, va cere demiterea şefilor de la Regia Autosalubritate, de la Direcţia Locativ-Comunală şi chiar a viceprimarului de ramură.

Dorin Chirtoacă a fost inspirat de curăţenia de pe străzile din Baia Mare, România, unde a fost zilele trecute. Ca să fie convingător, ieri, la şedinţa operativă, a prezentat poze cu locuri unde sunt amplasate tomberoanele din Baia Mare unde domenşte curăţenia. Pentru comparaţie avea şi fotografii de la noi: coşuri de gunoi arhipline şi mizerie pe zeci de metri în jurul acestora.

„Intenţionat am căutat gunoi în Baia Mare, dar nu am găsit. La Chişinău este însă altceva. Regret că am acceptat până acum aşa ceva. Nu am văzut niciun şef să-şi dea demisia, doar măturătorii se mai shimbă“, a spus supărat Dorin Chirtoacă.

„Tariful pentru evacuarea gunoiului a fost dublat. Serviciul e profitabil, şefii au salarii mari, dar rezultatele sunt nesatisfăcătoare“, a punctat edilul.

Tudor Maniv, şef la Autosalubritate, a spus că va trebui modificate contractele căci în prezent nu era prevăzută evacuarea deşeurilor în zilele de odihnă. Şi pretorii au recunoscut că situaţia e dezastruoasă, dar asta nu l-a mulţumit pe Chirtoacă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite