Pavel Filip se consideră integru şi vrea finalizarea acţiunilor din sectorul financiar-bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul desemnat al Republicii Moldova, Pavel Filip, speră că până la sfârşitul acestei săptămâni deputaţii vor vta pentru învestirea guvernului. Acesta a avut astăzi mai multe consultări cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, cu mediul academic şi reprezentanţii societăţii civile, dar şi cu deputaţi cu care a discutat despre programul său de guvernare şi priorităţile acestuia.

Pavel Filip a declarat după întrevederea cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Moldova (CNPM), că susţine crearea condiţiilor favorabile pentru activitatea mediului de afaceri şi că acest lucru va constitui un obiectiv important pentru echipa guvernului pe care o va conduce. Totodată, Filip a menţionat că a fost membru al Consiliului CNPM pe parcursul mai multor ani şi că înţelege foarte bine că o relaţie constructivă cu mediul de afaceri este foarte importantă pentru depăşirea situaţiei complicate economico-financiare şi sociale, în care se află Moldova.

Pavel Filip se consideră integru

În cadrul întâlnirii cu societatea civilă, Pavel Filip a spus că este de acord să semneze declaraţia de integritate cu cerinţa ca din procesul de semnare să nu se facă „spectacol”. „Este important să te declari integru nu doar când semnezi declaraţia, ci şi să te menţii integru pe tot mandatul. Voi cere ca toată echipa să o semneze, dar nu vreau să facem un spectacol din aceasta”, a declarat premierul desemnat.

Filip a subliniat că nu a încălcat până acum legea Republicii Moldova sau a altor state. „Am văzut ce se spune despre activitatea mea la compania „Tutun-CTC”. Însă acea activitate e o perioadă foarte interesantă pentru mine şi mă mândresc, căci am fost în situaţia să mă manifest ca un manager de criză. Atunci întreprinderea avea pierderi, dar eu am reuşit să fac aşa ca întreprinderea să aibă venituri”, a spus candidatul.

Filip va merge în Parlament la sfârşitul săptămânii

Filip s-a întâlnit astăzi şi cu partenerii externi ai Republicii Moldova. „Am vorbit despre programul de guvernare, ce trebuie să fie, care sunt priorităţile de bază. În domeniul financiar-bancar au început anumite acţiuni care trebuie duse până la capăt, la fel ca şi lupta cu corupţia”, a declarat Pavel Filip. Acesta a mai spus că la fel de importantă este conexiunea la reţelele de energie ale României, depolitizarea şi neadmiterea ingerinţelor în activitatea agenţiilor guvernamentale şi a Băncii Naţionale.

„Nu e ultima rundă de consultări, urmează să fie definitivat programul şi echipa de guvernare. Acesta va fi analizat de fiecare formaţiune politică. Mi-am pus ca obiectiv ca până la sfârşitul săptămânii să mergem în Parlament să cerem votul de încredere”, a precizat prim-ministrul desemnat.

La ieşirea de la consultări, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola a evitat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. „Fără comentarii”, a precizat acesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite