Pavel Filip, despre Memorandumul semnat de Dodon cu Uniunea Euroasiatică: Este o hârtie fără valoare juridică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Semnarea Memorandumului de cooperare luni, 3 aprişie, între Comisia Economică Euroasiatică şi Republica Moldova de către Igor Dodon şi preşedintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Tigran Sarkisyan, este doar o hârtie fără efecte juridice. Poziţia a fost exprimată de către premierul Pavel Filip.

„Este o hârtie, un document nul fără nicio valoare juridică. Noi credem în continuare că domnul preşedinte încearcă să-şi continue războiul personal împotriva Acordului de Asociere. Acest război care ţine de tot ce este spaţiul euroatlantic, fie că vorbim de România, de UE sau NATO. Din punctul meu de vedere, el se hrăneşte politic pe aceste antagonisme şi nu este altceva decât o campanie de promovare a propriei imagini. Acest acord nu va avea efecte juridice, fiindcă nu reprezintă Republica Moldova şi nu este semnat din numele Republicii MOldova. Nu are avizul Ministerului de Externe şi nu respectă cerinţele legale”, a subliniat Pavel Filip într-o conferinţă de presă. 

În replică, preşedintele ţării a precizat că, potrivit Constituţiei, el este responsabul de politica externă a ţării. În plus, Dodon a subliniat că documentul respectiv nu necesită nici avizul MAE, nici ratificarea de către Parlament.

Igor Dodon a menţionat că el urmăreşte foarte atent procesele economice integraţioniste din spaţiul euroasiatic şi că interesul Moldovei faţă de aceste procese nu se limitează doar la unul de observator, dar se doreşte o cooperare mult mai profundă cu aceste ţări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite