PAS: Într-un an de mandat Igor Dodon nu a realizat nimic din ce a promis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) susţin că Igor Dodon este primul preşedinte din istoria ţării care s-a lăsat suspendat din funcţie. În primul an de mandat, Igor Dodon nu a realizat nimic din ce a promis.

 „Mai mult decât atât, a încălcat angajamente importante, precum faptul că nu va face coaliţie cu Plahotniuc. Igor Dodon a minţit oamenii doar pentru a le lua voturile, iar acum, împreună cu Plahotniuc, guvernează ţara îmbogăţindu-se pe seama oamenilor”, se spune într-o declaraţie PAS, citată de IPN.

„Ei trăiesc în lux, iar pe cetăţeni îi ţin în mizerie şi sărăcie. Ei vor să rămână nepedepsiţi pentru abuzurile lor şi să controleze totul în ţară. Oamenii trebuie să ştie că Igor Dodon este un mincinos care face orice pentru a rămâne la putere. Oamenii trebuie să sancţioneze trădătorii de ţară şi hoţii de la guvernare”, se menţionează în declaraţia PAS.

Formaţinea politică notează că, deşi Igor Dodon a promis că vor fi trase la răspundere persoanele care se fac vinovate pentru furtul miliardului din sistemul bancar, nicio persoană nu este pedepsită. 

Şeful statului deţine o casă în valoare de cinci milioane de lei, cumpărată din surse suspecte, iar cu aceşti bani pot fi plătite 3.500 de pensii lunare. Totodată, PAS invocă faptul că preşedintele a mers în şapte vacanţe – în Italia, Grecia, Rusia şi Turcia, iar vacanţa din Turcia l-ar fi costat jumătate din salariul său anual de şef de stat.

PAS îl acuză pe Igor Dodon şi de minciuni, iar una dintre ele, potrivit formaţiunii, ar fi faptul că exporturile către Rusia au crescut de 3-4 ori. Acest fapt ar fi un fals, întrucât, potrivit PAS, de fapt ponderea exporturilor către Rusia în total a scăzut cu 5,6% în primele nouă luni ale anului curent, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016. Formaţiunea face referire şi la declaraţia lui Igor Dodon precum că „va declanşa alegeri anticipate în primele o sută de zile de mandat, fapt care nu s-a întâmplat.

Potrivit PAS, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va face niciodată coaliţie cu PDM-ul lui Plahotniuc.

 „Fals! Dimpotrivă, PSRM şi PDM au votat împreună schimbarea sistemului electoral într-unul mixt, prin care Dodon i-a deschis uşa lui Plahotniuc în următorul Parlament”, menţionează PAS. O altă promisiune neîndeplinită, la care face referire PAS, e desemnarea în funcţia de procuror general a unui profesionist neimplicat în acte de corupţie. Or, potrivit PAS, Igor Dodon acceptă tacit toţi judecătorii corupţi propuşi de „Parlamentul capturat de Plahotniuc”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite