Partidul „Șor” va cere dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova în cadrul protestului din 7 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul partidului, Ilan Shor, a mai spus că va cere demisia președintelui și alegeri anticipate.

Ilan Shor. Foto: Arhiva Adevărul
Ilan Shor. Foto: Arhiva Adevărul

În cadrul unui protest organizat la Chișinău pe 7 mai, partidul de opoziție Șor va cere organizarea de alegeri anticipate pentru parlamentul Republicii Moldova, precum și alegeri prezidențiale, a declarat vineri liderul partidului, Ilan Șor, într-un interviu pentru postul de televiziune Russia-24.

"Pe 7 mai, vom merge la acțiunea de protest cu o altă cerere. Nu mai dorim să ducem nicio negociere, vom cere demisia președintelui, parlamentului și organizarea de alegeri anticipate", a spus Șor.

Din vara anului 2022, în Moldova au loc proteste ale opoziției pro-ruse, manifestanții acuzând autoritățile că nu sunt în stare să facă față crizei economice și scăderii nivelului de trai. La sfârșitul anului trecut, rata inflației în Moldova a depășit 30%, tarifele la gaz au crescut de 7 ori, iar prețurile la energie electrică au crescut de 3 ori. Opoziţia este, de asemenea, nemulţumită de decizia autorităţilor de a mări cheltuielile militare şi solicită redirecţionarea fondurilor către sfera socială.

Parlamentul Republicii Moldova este controlat de Partidul Acțiune și Solidaritate pro-europeană. Anterior, președintele țării, Maia Sandu, a anunțat pericolul unei lovituri de stat care implică forțele de opoziție și a pledat pentru acordarea de competențe suplimentare serviciilor speciale și altor agenții de aplicare a legii. Canalele de televiziune ale opoziției au fost interzise în țară, iar zeci de activiști care se opuneau guvernului au fost arestați. Au fost deschise dosare penale împotriva liderilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi ai partidului Șor. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite