Partidul lui Dodon, în apărarea propagandei ruse. Formaţiunea s-a revoltat că SIS a blocat portalul Sputnik: Este o încălcare a Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vladimir Putin

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova este revoltat de decizia autorităţilor de la Chişinău de a bloca portalul propagandistic al Kremlinului, Sputnik Moldova.

„PSRM condamnă modul în care actualul regim din Republica Moldova înţelege caracterul statutului neutru al ţării noastre în raport cu situaţia din Ucraina, precum şi atitudinea vădit părtinitoare în raport cu instituţiile media din ţara noastră. Începând de aseară, 25 februarie, vedem cum actuala conducere de la Chişinău a uitat despre mesajul referitor la neutralitate şi a început deschis lupta faţă de o anumită parte a mass media, totodată, închide ochii la modul în care alte instituţii de presă de la Chişinău promovează deschis lichidarea statului Republica Moldova prin unirea cu România”, a declarat secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Bătrîncea.

PSRM declară „decizia regimului de la guvernare, de a sista activitatea redacţiei “Sputnik Moldova” şi blocarea accesului la mai multe pagini web de ştiri, precum şi intenţia declarată de a închide mai multe posturi de televiziune de la Chişinău, drept încălcare a normelor Constituţiei şi a statutului de ţară neutră.”

„Regretăm faptul că cei de la guvernare înţeleg eronat ce înseamnă consens naţional şi mesaje de solidaritate, la care ne-au îndemnat acum câteva zile. Noi am fost deplin deschişi spre stabilirea acestui consens naţional, dar acum se atestă o schimbare bruscă de atitudine, ceea ce ne duce la gândul că regimul de la guvernare a primit noi directive din străinătate şi au renunţat la ideea unităţii sociale.

În timp ce opoziţia, administraţia publică locală şi întreaga societate s-au mobilizat pentru a opri panica şi frica, pentru a organiza măsuri umanitare, constatăm faptul că propagandiştii de la postul public de televiziune “Moldova 1”, precum şi mai multe canale TV private, afiliate regimului de la guvernare, promovează un discurs de ură şi dezbinare, efectele cărora pot fi exclusiv negative”, a spus Bătrîncea.

Potrivit lui, „mesaje geopolitice, care promovează ura, inclusiv naţională, chemările insistente la unirea Republicii Moldova la alt stat - nu sunt primite normal de societate şi o dezbină într-un moment foarte important, când trebuie să fim cu toţii uniţi.”

„Cerem conducerii statului, dar şi tuturor instituţiilor media, să dea dovadă de maximă responsabilitate, echilibru şi multă înţelepciune, pentru a păstra calmul şi pacea interetnică în Republica Moldova. Orice decizie luată la emoţii sau în baza indicaţiilor de peste hotarele ţării poate provoca daune imense ţării noastre şi poporului paşnic, care aşteaptă îmbunătăţirea calităţii vieţii şi nu dezbinare. Doar prin acţiuni echilibrate şi chibzuite, în interesul cetăţenilor Republicii Moldova, poate fi păstrat consensul naţional stabilit acum câteva zile”, a mai spus deputatul socialist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite