Partidul Liberal: Neînregistrarea lui Dorin Chirtoacă la referendum este responsabilitatea directă a PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal (PL) condamnă răspândirea de minciuni în spaţii publice, cu scopul de a manipula alegătorii. Potrivit unui comunicat de presă al fracţiunii, neînregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie, este responsabilitatea directă a PSRM şi a funcţionarilor pe care i-a delegat în componenţa CEC Chişinău, care au opţiuni părtinitoare şi anti-Chirtoacă, transmite IPN.

Referindu-se la afirmaţia socialistului Ion Ceban, precum că „neadmiterea lui Dorin Chirtoacă de a participa în campania de promovare a referendumului din 19 noiembrie, urmăreşte scopul de victimizare a primarului general”, PL reiterează că Dorin Chirtoacă a depus toate eforturile posibile, prin care a solicitat să fie înregistrat ca participant la referendum, dar Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău a respins cererea sa.

Potrivit Partidului Liberal, din cei zece membri ai Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău, patru sunt de la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi doi de la Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), anume aceşti membri ai CCE Chişinău au votat împotriva înregistrării lui Dorin Chirtoacă.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi, 26 octombrie, preşedintele Fracţiunii PSRM în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, a declarat că boicotul anunţat de mai multe partide politice în legătură cu referendumul de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă este un spectacol regizat de actuala guvernare şi de Partidul Liberal cu scopul protejării edilului suspendat.

Potrivit PSRM, esenţa acestui spectacol constă în neadmiterea lui Dorin Chirtoacă să participe în campania de promovare a referendumului din 19 noiembrie. Prin această acţiune sunt urmărite două scopuri: 1) victimizarea lui Dorin Chirtoacă în speranţa că chişinăuienilor le va fi din nou milă de el şi se vor solidariza cu el şi 2) protejarea lui Dorin Chirtoacă de dezbaterile în cadrul campaniei pentru referendum, care ar fi scos în evidenţă în mod repetat incompetenţa sa şi faptul că, în 10 ani, practic a distrus Chişinăul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite