Partidele europene susţin guvernul minoritar PLDM-PD şi îi critică pe liberalii din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei.
Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei.

Partidele europene PPE şi PES îşi susţin partenerii din Republica Moldova (PLDM, respectiv PDM) şi salută asumarea responsabilităţii guvernării de către Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat.

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul şi-a exprimat regretul că nu toate partidele pro-europene au demonstrat acelaşi sentiment de responsabilitate, informează un comunicat de presă al PLDM. „Decizia Partidului Liberal de a se eschiva de la datoria ce îi revenea nu a lăsat drept alternativă decât instituirea unui guvern minoritar sau desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate ce ar fi scufundat ţara într-o criză politică profundă şi ar fi condamnat viitorul european al Republicii Moldova”, se arată în declaraţie. „Fac apel către PLDM şi PD să formeze în cel mai scurt timp un guvern capabil să reunească în cadrul Parlamentului toate forţele politice care cred în viitorul european al Moldovei şi doresc să contribuie la succesul ţării. Nu mai este timp de pierdut. Moldova trebuie să implementeze reforme care să o apropie şi mai mult de Uniunea Europeană. Republica Moldova poate conta pe susţinerea Europei”, se spune în declaraţia lui Joseph Daul.

De asemenea, Partidul Socialiştilor Europeni (PES) salută crearea Alianţei Politice pentru o Moldovă Europeană, se arată într-un comunicat al PDM. Preşedintele PES, Serghei Stanişev, îşi exprimă speranţa că Alianţa Politică pentru o Moldovă Europeană va reuşi în scurt timp să formeze un Guvern progresiv pro - european de care Republica Moldova are nevoie.

"Prietenii noştri de la Partidul Democrat au acţionat într-un mod responsabil şi corect . A fost nevoie de două luni pentru a obţine acest rezultat important şi este regretabil că Partidul Liberal nu a fost suficient de flexibil pentru a rămâne în coaliţia pro-europeană. Aceasta în situaţia când poporul Republicii Moldova are nevoie de lideri politici care să pună deoparte disensiunile şi să lupte împreună pentru o viaţă mai bună a cetăţenii lor”, a spus liderul european, care a adăugat că " este timpul să înceapă lucrul la reforme extrem de necesare pentru ţară”. „Datorită aportului adus de Partidul Democrat, Republica Moldova este pe drumul cel bun către integrarea în UE  şi sunt convins că , împreună cu ei la guvernare,  acest proces va deveni un succes pentru moldoveni" , a precizat preşedintele PES, Serghei Stanişev.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite