Parlamentul R. Moldova a desemnat cinci membri CEC

0
0
x

Parlamentul a votat desemnarea a cinci membri în Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre candidaturile propuse de Partidul Acţiune şi Solidaritate. Candidatura propusă de Partidul Politic Şor nu a întrunit numărul necesar de voturi, iar candidaturile propuse de Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor nu au fost supuse votului. În plen a fost prezent şi Pavel Postica, membru CEC desemnat de preşedintele ţării, transmite IPN.

Potrivit legii, membrii CEC sunt numiţi de către Parlament cu votul majorităţii deputaţilor. Din cei nouă membri ai CEC, unul este propus de preşedintele ţării, iar opt membri sunt propuşi de Parlament în funcţie de numărul de mandate pe care îl deţine fiecare fracţiune parlamentară.

Din partea fracţiunii PAS în CEC au fost delegaţi: Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupaşco şi Alexandru Musteaţa.

Partidul Politic Şor a propus candidatura lui Vadim Banaru, însă pentru aceasta au votat doar şase deputaţi.

Candidaturile propuse de BCS – Vasile Postolache, Vitalie Miron şi Lilian Enciu – nu au fost supuse votului. Mai devreme, fracţiunea a părăsit şedinţa plenului, motivând că este un semn de protest pentru neacceptarea audierii conducerii ANRE şi a ministrului infrastructurii şi dezvoltării regionale.  

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că rămâne Biroul Permanent să decidă când vor fi puse la vot candidaturi pentru a suplini cele tei poziţii vacante. Potrivit lui, opoziţia va avea şi are în CEC trei poziţii.

Mandatul componenţei CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile în condiţiile perioadei electorale a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite