Parcul „Alunelul” din Chişinău va fi reconstruit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO chisinau.md
FOTO chisinau.md

Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei va fi modernizat pe parcursul anului curent. Decizia privind de reconstrucţia zonei de odihnă a fost luată la solicitările cetăţenilor, în contextul în care teritoriul este unul aglomerat, iar în ultima perioadă în preajmă au fost edificate mai multe blocuri locative.

Schiţa de proiect, dar şi actele permisive urmează a fi perfectate şi aprobate în perioada următoare, iar startul lucrărilor de reconstrucţie este prevăzut pentru luna aprilie a.c.

Proiectul de modernizare a Parcului „Alunelul” prevede reconstrucţia şi extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului public şi a celui decorativ, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, destinată pentru evenimente culturale, precum şi construcţia unui stadion de minifotbal şi a WC-ului public. De asemenea, pentru a reda un aspect modern al parcului, va fi instalat un arbore fotovoltaic, schimbat mobilierul urban şi create piste pentru biciclişti.

În acest context, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a convocat miercuri o şedinţă de lucru la faţa locului, cu participarea serviciilor municipale de profil pentru a stabili programul de intervenţie şi termenele de desfăşurare a lucrărilor. „Reconstrucţia parcului este prioritatea nr.1 pentru sectorul Buiucani, ţinând cont că zona din preajmă s-a dezvoltat din punct de vedere urbanistic, iar în deosebi seara, acest loc este preferat mulţi cetăţeni şi oaspeţi ai capitalei”, a menţionat Edilul - şef.

Viceprimarul Nistor Grozavu a precizat că proiectul de modernizare a parcului urmează a fi avizat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, dat fiind faptul că zona este de importanţă naţională. În paralel, subdiviziunile profil vor realiza expertiza dendrologică şi vor îndeplini lucrări de intervenţie la reţelele inginereşti, precum şi de pregătire a terenului pentru viitoarea reconstrucţie.

E de menţionat că Parcul „Alunelul” are o suprafaţă de 6,72 ha, fiind construit în anii ’60 ai secolului trecut.

Pentru anul 2019, municipalitatea a prevăzut surse financiare în valoare de 5 mil. lei, în vederea amenajării zonelor de agrement: parcuri, scuaruri şi alei în toate sectoarele capitalei.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite