Până la sfârşitul acestui an, instituţiile statului nu vor face angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Guvernul de la Chişinău a impus miercuri, 3 august, un moratoriu la angajarea în instituţiile finanţate din bugetul de stat. Scopul acestei acţiuni este de a economisi 150 de milioane de lei.

 „Moratoriul nu înseamnă că, dacă cineva din efectivul real de angajaţi al unei  instituţii va ieşi, de exemplu, la pensie, până la finele anului curent în locul acestei persoane nu va fi angajată alta. Moratoriul se referă la cifra de angajaţi pe care o are instituţia. Acesta nu va putea fi majorată, dar în cadrul acestei cifre mişcarea de personal va continua în mod firesc”, a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.


Ministerul Finanţelor doreşte ca prin prisma acestui moratoriu, să facă economii în sumă de 150 milioane de lei. 

„La rectificarea bugetului de stat, care presupunem că se va produce în septembrie, s-ar putea la unele instituţii numărul posturilor vacante reduse să fie revăzut în descreştere, dacă vor fi prezentate argumente”, a încheiat minisitrul.

Conform celor spuse de Armaşu, la 1 august, în instituţiile finanţate din buget, inclusiv în spitale şi scoli, erau 4.539 de locuri de muncă vacante.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite