Opt cazuri noi de rujeolă într-o familie din Anenii Noi, confirmate de laborator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi copii au murit de rujeolă

Opt cazuri noi de rujeolă au fost confirmate de laborator, recent, la copiii dintr-o familie din municipiul Chişinău. Alte două cazuri suspecte de rujeolă, în Anenii Noi şi Chişinău, se află în proces de investigare, transmite IPN.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, familia cu cei opt copii aparţine unei confesiuni religioase, iar şapte dintre ei s-au întors recent din România. Copiii nu au fost vaccinaţi.

Celelalte două cazuri suspecte de rujeolă au fost înregistrate la un copil din raionul Anenii Noi şi la un matur din Chişinău, care recent s-a întors de la competiţii sportive organizate în Dubai. Cazurile se află în proces de investigare.

În perioada 1 ianuarie 2018-26 martie 2019, în total, au fost înregistrate 357 de cazuri confirmate de rujeolă.

Ministerul Sănătăţii atenţionează repetat populaţia, că rujeola rămâne în continuare o infecţie cu grad înalt de contagiozitate şi părinţii sunt îndrumaţi să-şi vaccineze copiii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecţie sigură contra rujeolei, precum şi a altor boli infecţioase.

Rujeola are o răspândire foarte rapidă în comunităţile nevaccinate, un copil bolnav poate să infecteze până la 18 copii. Maladia este foarte contagioasă şi prezintă o stare febrilă cu erupţii, însoţită de tuse, rinită sau conjunctivită. Urmările maladiei pot duce la sechele pe viaţă sau chiar deces.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite