Opoziţia de la Chişinău condamnă declaraţia unui oficial ucrainean, care ar vrea ca Moldova să atace Transnistria pentru a-şi recupera teritoriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, preşedinte de onoare al PSRM.
Igor Dodon, preşedinte de onoare al PSRM.

Partidul Socialiştilor condamnă „declaraţia provocatoare” a Secretarului Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, care solicită Moldovei să deschidă un “al doilea front” al operaţiunilor militare în Transnistria pentru a “distrage Rusia de la Ucraina”.

„Considerăm o astfel de declaraţie ca o tentativă de a implica Republica Moldova, o ţară neutră şi prietenoasă, într-o confruntare geopolitică militară între două ţări apropiate nouă, Federaţia Rusă şi Ucraina. Credem cu sinceritate că declaraţia domnului Danilov este o opinie separată a unei singure persoane şi nu exprimă poziţia generală a conducerii Ucrainei”, se spune într-un comunicat de presă al PSRM.

Partidul Socialiştilor a comunicat că „pledează consecvent pentru neutralitatea Republicii Moldova şi menţinerea relaţiilor de prietenie atât cu Federaţia Rusă, cât şi cu Ucraina.” 

„Suntem fermi în opinia că conflictul dintre aceste două ţări trebuie să fie soluţionat la masa de negocieri. Orice intervenţie dinafară, de partea unei sau alte părţi, va conduce doar la escaladarea şi extinderea acţiunilor militare. Caracterul prietenesc al relaţiilor dintre Moldova şi Ucraina se manifestă în primirea în masă a refugiaţilor ucraineni pe teritoriul ţării noastre, prin acordarea locurilor de cazare, colectarea produselor alimentare, acordarea asistenţei medicale. Până în prezent, Moldova a primit şi a găzduit pe teritoriul său sute de mii de refugiaţi din Ucraina. Misiunea umanitară a poporului nostru faţă de cetăţenii ucraineni va continua”, mai spus socialiştii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite