ONG: Afacerile cu droguri aduc bani în buzunarele organelor de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Anual din afacerile cu droguri se obţin milioane de euro, iar în urma comercializării stupefiantelor în Federaţia Rusă o parte din bani ajung la factori de decizie din organele de drept. Învinuirile au fost aduse de către preşedintele organizaţiei neguvernamentale „Genavavita”, Vitalie Czine, într-o conferinţă de presă la IPN.

Vitalie Czine a spus că, după ce a ajutat organele de drept să deconspire o reţea de traficanţi de droguri, în urma operaţiunii fiind ridicate 40 de tone de marijuana, a fost reţinut şi întemniţat pentru patru luni, fiindu-i încriminată implicarea la creşterea marijuanei, în timp ce adevăraţii făptaşi se află la libertate şi până în prezent.

Potrivit lui acestuia, procurori de rang înalt controlează dosarele privind traficul de droguri, iar pentru ca o persoană vinovată să fie exclusă din dosar se percep „taxe” şi de 20 de mii de euro.

El afirmă că deţine informaţii că i s-a stabilit deja şi termenul pe care să-l petreacă după gratii, dar nu are de gând să tacă. Vitalie Czine cere audienţă la ministrul Afacerilor Interne, pe care îl consideră un bun ofiţer de investigaţie, pentru a-i prezenta probe că nu este responsabil de cele care îi sunt încriminate.

Preşedintele „Genavavita” s-a mai plâns că, după ce a ajutat organele de drept să deconspire mai multe reţele de traficanţi de droguri, statul nu i-a oferit protecţie familiei sale, aşa cum ar fi trebuit, şi este nevoit să suporte de unul singur cheltuielile respective.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite