ODIP: Peste 50.000 de semnături pentru unirea cu România au fost colectate în doar o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Reprezentanţii asociaţiei obşteşti „Onoare Demnitate şi Patrie” au vorbit vineri, 1 iulie, despre campania de informare a cetăţenilor Republicii Moldova privind unirea cu România, dar şi despre numărul de semnături colectate.

Tinerii anunţă că în doar o lună au fost colectate peste 50.000 de semnături, iar campania s-a desfăşurat fără incidente.

Totodată, au fost instalate cinci corturi în diferite regiuni ale Capitalei, în vederea colectării semnăturilor pentru Unire, ca ulterior să fie creată o bază de date, aproximativă, referitor la numărul total al adepţilor Unirii, celor două maluri ale Prutului.

Membrii ODIP au ţinut să menţioneze că locurile unde au fost instalate corturile lor, nu sunt în apropiere de instituţiile de învăţământ. Aşa cum au declarat deputaţii socialişti anterior, ceea ce a servit ca temei pentru a supune votului în Parlament, propunerea de a audia şeful procuraturii, ministrul de Interne şi şeful SIS.

„Unele partide nu ştiu ce înseamnă libertatea de exprimare şi au încercat să ne intimideze, să ne stopeze activitatea”, a spus Corina Bezer, membru ODIP.

„Încercarea de a ne intimida pe noi, înseamnă să-i întimidezi pe Ion şi Doina Aldea-Teodorici, pe Grigore Vieru, înseamnă al întemida pe Mihai Eminescu, care spunea că suntem români şi punctum”, a adăugat preşedintele Asociaţiei, Vlad Bileţchi.

Unioniştii afirmă că vor continua campania lor de informare şi colectare a semnăturilor, mai mult ca atât, corturile vor fi extinse în mai multe raioane din ţară.

Amintim că vineri, 1 iulie, tinerii ODIP au organizat o conferinţă de presă ca reacţie la faptul că şeful SIS, procurorul general şi ministrul Afacerilor Interne trebuiau să fie audiaţi în Parlament, cu privire la legalitatea acţiunilor organizate de promotorii Unirii. Însă, tot vineri, 1 iulie, la şedinţa Parlamentului, cu votul a 44 de deputaţi, această propunere a fost scoasă de pe ordinea de zi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite