Oamenii au mai multă încredere în liberali şi în proiectul lui Iurie Leancă decât în PLDM şi PD. „Partidele proeuropene subminează vectorul european”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Liberal şi Partidul Popular European din Moldova se bucură de o încredere mai mare în sondaje faţă de celelalte partide proeuropene PLDM şi PD. Partidul Comuniştilor a pierdut din încredere, în timp ce Partidul Nostru a crescut. La rândul lor, socialiştii se menţin cu o uşoară creştere, potrivit Barometrului Opiniei Publice al Institutului de Politici Publice.

Sondajul plasează PSRM pe primul loc cu 23,1%, urmat de PCRM cu 16,3%, PL cu 16%, PLDM cu 10,2%, Partidul Nostru cu 9,4%, PPEM cu 8,9% şi PD cu 8.2%.

Igor Boţan, director al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT), a precizat că partidele proeuropene subminează vectorul european, nu îl promovează şi, astfel, fac un mare deserviciu Republicii Moldova. În opinia sa, formarea unui guvern minoritar s-a dovedit a fi o formulă nefericită. „Guvernul se află într-o mare cumpănă şi valul de probleme ale Republicii Moldova îneacă această guvernare”, a subliniat Boţan. Acesta crede că este foarte probabil să asistam la alegeri anticipate. „Partidele proeuropene au submniat vectorul european şi au făcut un mare deserviciu Republicii Moldova”, a adăugat expertul.

Opinia diasporei nu a fost măsurată în cadrul acestui sondaj. Printre factorii care au contribuit  la aceste rezultate se numără, deteriorarea situatiei economice, jocurile din sistemul bancar, fluctuaţiile leului moldovenesc şi creşterea preţurilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite