O pagină web dedicată biomasei în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adresa paginii web:http://www.biomasa.aee.md/ FOTO Adevărul
Adresa paginii web:http://www.biomasa.aee.md/ FOTO Adevărul

Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă în Moldova” lansează o platformă web de comunicare dedicată energiei din biomasă.

Agenţia pentru Eficienţă Energetică, în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova,  lansează o platformă de comunicare web dedicată energiei din biomasă, una din cele mai accesibile surse de energie regenerabilă din Republica Moldova.

„www.biomasa.aee.md este locul ce va întruni toată informaţia despre energia din biomasă: cifre şi fapte despre potenţialul de energie din biomasă pentru Republica Moldova, noutăţi din sector, studii efectuate în domeniu, materialele de comunicare, istorii de succes”, a  declarat Mihai Stratan, directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică. Pagina web a fost elaborată cu sprijinul Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă în Moldova”.

Pagina web conţine informaţii despre Proiectul Energie şi Biomasă. „Atunci când ne-am lansat, am înţeles că în Republică Moldova există un gol informaţional în domeniul energiei regenerabile, dovadă fiind şi solicitările zilnice de informaţii şi expertiză în domeniu de la cetăţeni. Împreună cu Agenţia pentru Eficienţă Energetică am decis să suplinim acest gol prin crearea paginii web care va fi epicentrul informaţional dedicat biomasei şi după încheierea activităţii proiectului nostru”, a declarat Alexandru Ursul, managerul Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova.

Pagina web conţine informaţie complexă despre activitatea şi mandatul Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova, inclusiv: noutăţi, studii şi cercetări elaborate în cadrul proiectului, materiale video şi print de comunicare, galerii foto etc. Pagina web are elaborată şi o hartă interactivă în care sunt prezentate informaţii detaliate despre investiţiile Proiectului Energie şi Biomasă în instalarea sistemelor de încălzire pe biomasă în instituţiile publice rurale din Republica Moldova: instituţia beneficiară, valoarea investiţiei din fondul proiectului, contribuţia comunităţii, modelul, randamentul şi ţara de provenienţă a cazanului, tipul de combustibil, numărul de beneficiari ai sistemului alternativ de încălzire.

Informaţia de pe pagina web este disponibilă în limbile română şi engleză.

Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este implementat în 2011-2014. Bugetul total al proiectului este de 14.56 milioane euro, acordaţi de Uniunea Europeană (14 mln. euro) şi PNUD Moldova (560.000 euro).

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite