O grupare criminală care racola bărbaţi din Republica Moldova şi îi exploata în Federaţia Rusă a fost anihilată de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre victime a reuşit să evadeze FOTO: captură politie.gov.md
Una dintre victime a reuşit să evadeze FOTO: captură politie.gov.md

Oamenii legii au anihilat o grupare criminală specializată în trafic de persoane. Membrii reţelei erau specializaţi în racolarea bărbaţilor din Republica Moldova şi exploatarea acestora în Federaţia Rusă.

Porivit unui comunicat, suspecţii transportau bărbaţii în Federaţia Rusă, unde le luau actele şi  îi puneau la munci grele din contul datoriilor artificial create pentru serviciile de transportare, cazare şi obţinerea permisului de şedere temporară.

Persoanele care se revoltau solicitând achitarea pentru munca prestată erau bătuţe cu cruzime. Una din victime a fost torturată cu fierul de călcat, lăsându-i arsuri pe tot corpul. Potrivit oamenilor legii, tânărul a reuşit să evadeze. A mers  pe jos timp de două săptămîni până în Belarus, unde a fost ajutat să revină în Republica Moldova.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi suspecţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite