O fostă şefă de la Moldindconbank a fost dată în urmărire de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aliona Staşevskaia este suspectată de delapidări
Aliona Staşevskaia este suspectată de delapidări

Aliona Staşevskaia, fosta vicepreşedinte a Consiliului Moldindconbank a fost dată în urmărire de către organele de anchetă. Aceasta este suspectată de complicitate în dosarul Completgaz

Eduard Harunjen, şef interimar al Procuraturii Anticorupţie a declarat că pe numele Alionei Staşevskaia a fost emis un mandat de arest şi pentru că aceasta nu este de găsit, a fost dată şi în urmărire generală.

"Aliona Staşevskaia este suspectată de abuz în serviciu şi delapidări. E vorba despre cazul Completgaz“, a precizat Eduard Harunjen.  

Aliona Staşevskaia a fost până în anul 2012 membru şi vice-preşedinte al Consiliului de Administraţie la Moldindconbank, a treia ca mărime bancă din Republica Moldova.

Potrivit unor surse aceasta ar fi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

Amintim că zece zile în urmă, Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) anunţa despre reţinerea pentru 72 de ore a Laurei Ţurcanu, administratoarea procedurii de insolvabilitate la întreprinderea Completgaz. Potrivit CNA, femeia ar fi prejudiciat statul cu circa cinci milioane de lei şi urma să fie cercetată penal pentru abuz în serviciu, riscând de la 3 la 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pentru un termen de la 2 la 5 ani.

Ulterior reprezentanţii Procuraturii Anticorupţie au precizat că acest dosar este mult mai complex şi că e vorba de o evaziune mult mai mare decât s-a anunţat, de ordinul milioanelor de dolari, iar printre suspecţi sunt mai multe persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite