„O decizie strict politică“. Liberal-democratul Iurie Leancă l-a demis pe liberalul Ion Cebanu de la conducerea Moldsilva

0
0
Ion Cebanu a fost demis anterior şi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului
Ion Cebanu a fost demis anterior şi din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

La propunerea premierului interimar, Guvernul l-a demis astăzi pe Ion Cebanu din funcţia de director al agenţiei de stat Moldsilva.

Iurie Leancă a explicat că această decizie este una strict politică, la fel ca şi numirea lui Ion Cebanu în această funcţie. Doi dintre membrii cabinetului de miniştri au votat împotrivă.

„N-am ştiut de decizia de astăzi. A fost şi pentru mine o surpriză, probabil este o răzbunare împotriva PL. Dincolo de funcţii, important este să rămânem oameni, demni şi morali“, a comentat liberalul.

Ion Cebanu a devenit şef la Moldsilva la finele lui februarie, după ce a fost demis de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului. Deşi îl criticase anterior că nu ar fi specialist în acest domeniu, premierul de atunci Vlad Filat a explicat că-l acceptă deoarece Moldova are nevoie de un Guvern funcţional.

Cebanu îl înlocuise pe Ion Lupu, care a fost demis în urma incidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească.

Tot astăzi, şeful Departamentului Instituţiilor Penitenciare Veaceslav Ceban a fost numit viceministru de Interne.

Liberalii l-au criticat în repetate rânduri pe liderul PLDM Vlad Filat, iar acesta a anunţat că nu va negocia decât cu reformatorii din PL formarea unui nou cabinet de miniştri pusă în sarcina lui Iurie Leancă.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite