Noul director al Centrului Naţional Anticorupţie, prezentat efectivului. Iulian Rusu: Profesionalismul şi integritatea vor fi puse în capul mesei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Litvinenco, Igor Grosu şi Iulian Rusu FOTO cna.md
Sergiu Litvinenco, Igor Grosu şi Iulian Rusu FOTO cna.md

Directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Iulian Rusu, a fost prezentat, luni dimineaţă, efectivului CNA. Noul conducător a intrat, de astăzi, în funcţie pentru un mandat de 5 ani, după ce a fost votat de 57 de deputaţi ai Parlamentului.

În adresarea sa către corpul de comandă, directorul CNA a menţionat că instituţia, pe care o va conduce, trebuie să demonstreze că merită resursele investite de stat în menţinerea ei. "Sunt sigur că Centrul Naţional Anticorupţie are potenţial, iar acest potenţial trebuie dezvoltat. Urmează să ne concentrăm pe combaterea marii corupţii şi să curmăm, inclusiv, cazurile de lipsă de integritate din interior. Ne aşteaptă bătălii mari, iar profesionalismul şi integritatea trebuie puse în capul mesei", a spus Iulian Rusu.  

Prezent la evenimentul de învestire, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a menţionat că atât legislativul, cât şi întreaga societate au o miză foarte mare pe instituţiile statului, deoarece, până în prezent, încrederea în ele a rămas mult sub aşteptări. 

„Impunitatea pentru cazurile de mare corupţie are un efect demoralizator pentru oameni şi acest efect a atins cote, care au afectat moralul cetăţenilor. Vrem ca aceste lucruri să se schimbe, pentru că CNA are potenţialul necesar să facă acest lucru. Parlamentul va susţine toate eforturile instituţiei de a restabili încrederea oamenilor în faptul că statul acţionează în interesul tuturor cetăţenilor", a menţionat Igor Grosu.

Şi ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a venit cu un mesaj pentru CNA: „În calitate de reprezentant al Guvernului, vă asigur că vom sprijini instituţia inclusiv pe dimensiunea de modificări legislative. Legat de viitorul CNA, trebuie să vă spun că urmează o analiză profundă a formulei de restructurare şi reformare care va porni de la eficientizarea luptei cu corupţia".


Iulian Rusu este al 8-lea director al Centrului Naţional Anticorupţie.  În ultimele luni, noul şef al CNA a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei şi are o experienţă profesională, de circa 20 de ani, în diverse proiecte internaţionale în domeniul jurisprudenţei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite