Nicolae Timofti: „Toată viaţa am lucrat cu legile, le pot citi, înţelege, aplica. Interpretarea Curţii Constituţionale a fost politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iurie Leancă a fost prezentat membrilor Cabinetului de miniştri de către preşedintele Republicii Moldova. În acelaşi context, Nicolae Timofti a declarat că „interpretarea Curţii Constituţionale a fost politică“.

„Am respectat normele constituţionale referitor la propunerea domnului Filat la funcţia de prim-ministru. La moment, în conţinutul Art. 101,103 nu reieşea că eu eram obligat să numesc un Premier interimar. Eu toată viaţa am lucrat cu legile, le pot citi, înţelege, aplica. Interpretarea Curţii Constituţionale a fost politică. Am citit hotărârea, nu văd motivele care ar indica ce a încălcat preşedintele, le caut şi nu le găsesc“, a precizat Nicolae Timofti, potrivit unui comunicat.

Totodată, şeful statului şi-a exprimat aprecierea vizavi de modul în care a activat Guvernul condus de Vlad Filat. „Am urmărit activitatea Guvernului, ca cetăţean sunt mulţumit de realizările Executivului şi ale lui Vlad Filat. Se va demonstra pe parcurs că acest Guvern a fost unul progresist şi a făcut foarte multe. Îmi face plăcere să-mi aduc aminte de primele călătorii în afara ţării, în calitate de preşedinte. Toţi aveau cuvinte doar de laudă la adresa prim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a Guvernului la general”, a declarat Nicolae Timofti.

La final, preşedintele a menţionat că-l va susţine în activitatea sa pe noul prim-ministru interimar, declarând că situaţia nu este deloc uşoară şi că este mult de lucru. Preşedintele a relevat că în orice situaţie s-ar afla, important este să fie respectată legislaţia.

La rândul său, Iurie Leancă i-a mulţumit preşedintelui pentru încrederea oferită. „Timp de aproape patru ani, în pofida multiplelor provocări, am realizat un progres vizibil. Situaţia nu este simplă, dar împreună cu colegii din Guvern, cu sprijinul dumneavoastră sunt sigur că vom reuşi ca toate obiectivele propuse să fie realizate“, a declarat premierul interimar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite