Moscova insistă pe deschiderea unui consulat la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiraspol. Foto: Adevărul
Tiraspol. Foto: Adevărul

Kremlinul insistă ca în stânga Nistrului să fie deschis un consulat rusesc. Subiectul a fost abordat pe 5 şi 6 martie la Moscova, în cadrul vizitei de lucru pentru consultările interministeriale moldo-ruse, a viceministrului de Externe, Andrei Popov. Delegaţia rusă fa fost reprezentată de omologul său Grigori Karasin.

„S-a pus accent pe necesitatea de a consolida în continuare eforturile părţilor implicate în conflict, care ar trebui să stabilească nişte condiţii clare pentru promovarea măsurilor de încredere şi găsirea unui compromis acceptabil“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe al Rusiei.

Anterior, autorităţile ruse au anunţat de mai multe ori că intenţionează să deschidă un consulat la Tiraspol, pentru cetăţenii ruşi de acolo. Totodată, oficialii de la Chişinău au dat de înţeles că Moscova nu-şi poate deschide o reprezentanţă în regiunea nerecunoscută. Şeful statului, Nicolae Timofti, a declarat că atâta timp cât Kremlinul nu-şi retrage armata din autoproclamata republică, nu-şi va da acordul pentru deschiderea unui consulat pe acest teritoriu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite