Moscova anunţă un nou şantaj în adresa Chişinăului. Osipov susţine că Rogozin minte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Rogozin anunţă un nou şantaj în adresa puterii de la Chişinău Sursa FOTO: Businessinsider.com
Dmitri Rogozin anunţă un nou şantaj în adresa puterii de la Chişinău Sursa FOTO: Businessinsider.com

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin susţine că i-a comunicat vicepremierului pentru reintegrare de la Chişinău, Victor Osipov, despre faptul că relaţiile comerciale dintre Republica Moldova şi Rusia vor depinde de atitudinea Chişinăului faţă de pacificatorii ruşi. Oficialul moldovean neagă acest lucru.

Potrivit ria.ru, Rogozin a făcut recent aceste declaraţii în cadrul întrunirii Dumei de Stat, făcând referire la întrevederea pe care a avut-o zilele acestea la Moscova cu vicepremierul moldovean Victor Osipov. 

„Noi am spus tranşant că natura relaţiilor economice şi comerciale dintre Republica Moldova şi Rusia va depinde de poziţia Chişinăului faţă de pacificatorii ruşi care staţionează în regiunea transnistreană”, a declarat vicepremierul rus.

Contactat de Adevărul Moldova, Victor Ospiov nu a răspuns la apelurile telefonice. În schimb, el a declarat pentru noi.md că astfel de discuţii nu au avut loc. „Vreau să menţionez că în discuţia noastră nu s-a făcut nicio legătură între chestiunile ce ţin de comerţ şi alte chestiuni. Noi am discutat aceste subiecte separat, în baza argumentelor, preocupărilor şi posibilităţilor pe care le prezintă”, a precizat vicepremierul pentru sursa citată.

Amintim că Ucraina a interzis tranzitarea teritoriului său de către militarii ruşi care fac parte din trupele ce staţionează în Transnistria din anul 1992. Rusia a instituit mai multe embargouri comerciale Republicii Moldova în perioada parafării şi semnării Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb cu UE.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite