Monica Babuc: PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru Guvernul Chicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedinta Parlamentului, deputata PDM Monica Babuc, susţine că Partidul Democrat, chiar dacă a votat pentru învestirea Guvernului Chicu după ce a votat pentru demiterea Guvernului Sandu, rămâne în opoziţie. Potrivit ei, PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru noul executiv, dar a lăsat să se înţeleagă că cea mai mare încredere o are în premierul Ion Chicu, transmite IPN.

Vicepreşedinta Parlamentului susţine că PDM, care a obţinut 30 de mandate în Parlament prin votul alegătorilor, se simte responsabil pentru cetăţenii ţării în prag de iarnă. 

Monica Babuc spune că democraţii nu puteau să nu susţină iniţiativa Guvernului Maiei Sandu „de a se retrage de la guvernare”.

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PPDA, Alexandru Slusari, este de părere că în actualul Guvern nu premierul Ion Chicu va administra treburile. Politicianul sugerează că de acest lucru se va ocupa preşedintele Igor Dodon. Totodată, deputatul răspunde criticilor care vin din partea oponenţilor politici precum că Guvernul însuşi şi-ar fi dorit să plece de la guvernare şi menţionează că nu pentru aceasta au fost elaborate proiectele celor trei bugete pentru anul viitor.

Alexendru Slusari recunoaşte că guvernarea instaurată în luna iunie ar fi trebuit să acţioneze mai radical în luarea deciziilor şi spune că în interiorul coaliţiei de guvernare au existat diferite bariere. „Eu trebuie să recunosc că PPDA a rămas în minoritate când noi am propus să mergem pe calea mai cardinală şi să mergem pe Declaraţia privind statul capturat, prin legi speciale, în situaţia în care era foarte clar că erau doar două instituţii care nu erau capturate în această ţară – Parlamentul şi Guvernul pro-european, învestit cu voturile majorităţii. Cu părere de rău, noi n-am putut să-i convingem pe ceilalţi colegi să mergem pe această cale”, a declarat Alexandru Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite